dilluns, 29 de juliol del 2013

Primer sortida de les vacances 2013

Avui primera sortida de les vacances d'estiu,hem sortit un parell d'hores a la tarda amb en Joan Ramon començant la ruta cap a la Palomera pujar als Bassis hem baixat pel corriol que surt a la pista i que va cap a St.Joan de Fàbregues seguim cap el Salt de Sallent i anem a fer tota la cinglera fins a Coll de Condreu.
Vistes des de Casadevall
Seguim la ruta pujant cap Armadans i les Roques encantades per passar pel Collet de l'Arç i baixar per la Jaça fins el Pont de Províncies on decidim baixar a Rupit per la carretera fent en total uns 25 km.

dissabte, 27 de juliol del 2013

Volta clàssica i algun bolet

Avui una sortida clàssica feta a aviat al mati per habitar el sol i la calor,que no som gaire amics.Per començar la sortida he pujat cap el Soler,el Felips per anar fins el Perer amb parada a mig fer per collir uns quants rossinyols que estaven al costat del camí,els he amagat una mica per recollir-los en baixant,un cop al Perer tiro cap a les Viles per anar fins a Cantoni per carretera,després he anat cap el Pla d'Ardura,Creu de Managès baixar per les curves cap a Novelles i arribar a Tavertet.
Vistes de la cinglera i Sau
 De Tavertet he pujat per la pista cap a l'Avenc,Pla Boixer,Rajols per baixar de nou cap el Perer per recollir els bolets i baixar a Rupit pel mateix lloc de la sortida en total 26 km fets a bon ritme ja que aquesta ruta es de bon fer i arribant abans que fes gaire calor.
La collita no es gaire grossa però no els podia pas deixar



diumenge, 21 de juliol del 2013

Cap de setmana tranquil

Cap de setmana fent un parell de sortides amb tranquilitat i sense pressa, aprofitant per buscar algun corriol nou i parlar amb algun propietari de cara a la 3ªMarxa Btt Rupit-Pruit.
A la sortida de dissabte vaig a pujar cap el Bac per la carretera seguir direcció el Colomer i St.Crist on vaig  aprofitar per provar un corriol nou i força xulo,que em va portar fins la carretera de Falgars vaig pujar cap el Coll per anar fins a sobre la Salut baixar pels Esqueions,que estava molt enfangat,sortir al Pont de Províncies i tornar a Rupit passant per la Fontana i baixant per la pedrera havent fet una volta de 30 km.
L'Agullola vista des de el Castell de l'Envestida
Avui diumenge una volta molt tranquil.la i curta Pujant fins el castell de l'Envestida per gaudir de les vistes després he baixat per l'antic camí de Pujolràs,que es complicat i algun tros l'he fet a peu, després he pujat cap a la Casassa on m'he trobat l'Oriol colomer i després de xerrar força estona, ja que ell tampoc tenia pressa, em baixat junts fins al trencant de Rupit i jo abans d'arribar a casa he anat fins la Palomera on he baixat per un corriol que surt al que puja als Bassis hi he arribat a Rupit pels Solans amb 18 km fets amb molta estona.

dijous, 18 de juliol del 2013

Llamps i Trons

Ahir vam fer una sortida nocturna amb els Ocells de Nit,el temps a l'hora de sortir era bo però es veia que la cosa s'embolicava.
Vam començar tirant cap a St.Vicenç i pujar cap a la zona del Sot Gran on ja els trons i els llampecs es feien notar,seguim la ruta cap a la zona de Saderra per un corriol de bon fer però força moll,després toca decidir tirar cap a St.Quirze o St.Pere ens vam decidir per la segona opció ja que no estava tant tapat,seguim el camí anant cap a la Coma de Saderra i pujar fins a Coll de Duec fent algun tros a peu un cop a dalt ja no les teníem totes comença a ploure i la tempesta de llamps i trons esta aprop i no fa gens de gracia.

Comencem a baixar l'Isma punxa parem inflem, a veure si aguanta,passem la Redorta i baixem cap a St.Pere tornem a inflar a tope,va plovent,i tirem cap a Torelló per carretera baixant força ràpid ja que cada cop el temps esta pitjor i tot just entrar a Torelló semblava que tiraven l'aigua amb galledes sort que ja era al final dels 17 km que va tenir la sortida i que en principi tenia que ser força mes llarga però amb llamps i trons no fa gaire gracia voltar.

diumenge, 14 de juliol del 2013

Pla d'Aiats

La sortida d'avui amb en Joan i en Joan Ramon de principi havia de ser una ruta hi ha mig fer n'hem fet una altre totalment diferent.
Hem començat la ruta sortint de Rupit per anar cap Pruit pujant pel Gr seguim direcció el Collell,l'Alou i pugem per un corriol cap a Pixanuvies on acabem de fer el camí fins a trobar la pista que va al St.Crist.
Una cabanya molt xula
Seguim cap el St.Crist pugem al camí que passa per sota Aiats i de cop i volta canvi de plans,en Joan que feia dies que ho tenia pensat diu CAP AMUNT!!! direcció Pla d'Aiats i aquí s'inverteixen els Papers enlloc d'anar sobre la bici la bici va sobre nostre fins al Puig de la Bastida,quin mal de cames,seguim cap al Coll de Saiols i fins al Pla d'Aiats anem fent trossos a peu i algun sobre la bici, però el que val la pena de veritat son les vistes que hi ha a dalt  de seguida oblides els trossos d'anar a peu i carregar la bici a Coll.
Vistes des de Puig de la Bastida,amb Cabrera i el Puigsacalm


Cap a Coll de Saiols

Foto de rigor a dalt el Pla d'Aiats

Vistes mirant cap el costat de Rupit
Després de fer les fotos de rigor fem tot el Pla d'Aiats i comencem a baixar direcció Collet de Bram,es una baixada tècnica però es pot fer gairabé tot sobre la bici,això si avui amb caiguda inclosa.
Fent el Pla d'Aiats
Abans d'arribar al Collet del Bram seguim baixant per les Bores de la Masallera,camí força trialer però divertit de fer,i sortim al camí de la Tuta que el fem fins a Caselles,anem a a buscar el Camí ral i pugem cap el Colomer i el Bac on en Joan Ramon i jo tirem per carretera fins a Rupit i en Joan aprofita per anar fins les Antenes i baixar pel Perer.
Al final ens han sortit 23km i si es te ocasió pujar al Pla d'Aiats tot i que es dur pujar-hi amb bici es un lloc molt xulo per anar.

diumenge, 7 de juliol del 2013

Ruta dura però molt xula

A mitja setmana en Joan ens va proposar ruta sorpresa,vol dir cosa difícil, per diumenge.Quedem avui al mati amb l'Albert i en Joan,comencem la sortida tirant per la pista de Sau passat el Solans ja enfilem el corriol que puja als Bassis,pujada força dreta però maca,i anem a sortir a la Palomera,això era el primer escalfament,seguim cap a Carraguell on agafem el Gr cap a Rajols,mal senyal,anem pujant el primer tros es estret i amb algun graó complicat però es va fent be després quan la pista es mes ample puja dret i fort però estant sec es pot fer tot sobre la bici però patint força,passem la casa de Rajols i encara toca pujar mes fins a dalt el Collet de Rajols i les Antenes,tela quin començament de sortida de lo mes dur que tenim aquí al voltant,jo ja he arribat a dalt força tocat.

Un cop a les antenes toca baixar cap a la Font de la vena i seguir baixant pel camí que passa per sota St.Corneli i surt a Novelles on agafem la pista que va a Cantoni fem un tros i trobem el camí que va al Puig de la Guardiola el seguim per anar fins el Sunyer on agafem un camí que no havia fet mai i que ens a portat fins la Serra on baixem cap el pont de Baumadestral per seguir un corriol cap a la zona de casacoberta i surt a la carretera de Tavertet.

Seguim un tros de carretera direcció a l'Esquirol i ens desviem al trencant de la Dogueria tirem amunt fins a trobar el camí ral on tirem cap a la Foradada  i pujem cap a Cantoni pel camí que surt al camp de futbol,quin pilot de pedres i quin fart de patir.

Seguim cap a la Font dels Enamorats pujem a Pla d'Ardura i anem cap a Collsesviles per baixar cap a Rupit per la zona del Perer on hem arribat amb l'Albert amb 38 km i en Joan que esta mes en forma encara ha fet un tros mes.
La ruta es molt xula el principi bastant forta però es molt recomanable de fer.

Enllaç de la ruta al Wikiloc

dimecres, 3 de juliol del 2013

Ocells de nit

Fa uns 15 dies en Vicenç em van proposar sortir amb una colla de Torelló els "ocells de nit" que fan sortides nocturnes un cop a la setmana,ahir va ser el dia d'anar-hi.
Quedem al Bon Àrea a les nou fem les corresponents presentacions ja que nomes coneixia en Vicenç i en Guillem, al final som set de colla,amb en Quim,Isma,Lluis i Xevi.
De la ruta no puc donar gaires detalls de noms ja que vam anar per una zona totalment desconeguda per mi.
Vam sortir de Torelló cap a Oris passem per sota el Castell i anem pujant per la pista que va a Gallifa passem la casa de Vilanova on al cap de poc agafem un corriol de pujada estret i una mica tècnic després fem un tros de baixada i agafem pista força bona picant una mica cara amunt fins la casa nova de Viladecans.


Creuem la carretera de la Trona i toca tira avall,agafem un corriol de baixada espectacular, que em va agradar molt ja que hi ha de tot i l'ultim tros abans de sortir a la carretera es genial ja que es revirat i es pot fer molt ràpid.
Tornem a trobar la carretera de la Trona i anem cap a St.Hipolit baixant pel camí del cementiri seguim cap a les masies de Voltregà on passem per  sobre la c-17,anem fent per bona pista creuem el riu Ter i arribem a Torelló pel Puig de les Tres Creus amb 30 km i gaudint d'una bona vesprada de btt.

Enllaç de la ruta Wikiloc